sâmbătă, 5 februarie 2011

Lasare pasari papagalului libertini prin casa.

Acest lucru este foarte usor de realizat mai ales daca ati invatat pasarea sa urce pe deget su pe un bat in vederea introduceri acesteia in colivie .
In acest caz cand aveti destul tim de pierdut prin casa , inchideti usa de la camera , geamurile in cazul in care acestea sunt deschise iar ulterior deschideti usita coliviei lasand pasarea sa iasa singura din colivie , poate ca si cateva zile la rand aceasta va evita sa iese afara dar in cele din urma o va face si ii va placea pe viitor la nebunie acest lucru.
Dumneavoastra in tot acest timp numai trebuie sa stati si sa supraveghiati pasarea ca nu cumva aceasta sa se raneasca singura iar cand considerati ca a stat destul afara trebuie sa o recuperati si so bagati in coliviea , aceasta numai pana va invata singura sa se bage inapoi in colivie .
Nota timpul minim pentru a lasa pasarea afara este de cel putin 1 - 2 ore la o iesire
deoarece la inceput pasarea este stresata si necesita timp sa se obisnuiasca cu incaperea vazuta de afara in viziunea pasari , mai trebuie sa exploreze aceasta incapere si timpul de recuperare in vederea introduceri in colivie fara a stresa pasarea aceste dureaza 10-15 min prima etapa 30 cea dea doua etapa si 5-30 minute recuperarea.
Obs: In cazul in care pasarea este agitata tare si zboara fara tinta facandusi rau de fiecare data raninduse trebuie intervenit in aceasta privinta fie o lasati pana se vindeca in colivie 1-2 saptamani fara a o agita in tot acest timp fie ii taieti penele pentru a nu se mai lovi pe viitor de diferite obiecte.
In 2-3 SAPTAMANI PASAREA VA INTRA SINGURA IN COLIVIE DAR VA IESI TOT SINGURA NE-MAI FIND NEVOIE DE ASISTAREA PASARII , de obicei acestea vor prefera sa steie pe colivie sau un corp de mobila.
Indepartati obiectele fierbinti din camera , plante toxice , otravuri , obiecte ascutite , in care acestea s-ar putea rani sau lear putea inghiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu