miercuri, 2 iunie 2010

Cresterea adecvata a pasari, papagalului dumneavoastra

Cresterea adecvata a pasarilor/papagalilor consta prin oferirea tuturor conditilor necesare cresteri in conditi normale de trai a acestor pasari,animale de companie aceste conditi find urmatoarele:
-Oferirea unui spatiu decent de locuit pentru pasarea/papagalul dumneavoastra.
Acest lucru se poate asigura din prima zii din momentul alegeri custi - coliviei.
-Acordarea hranei adecvate speciei respective de pasare/papagal.
Aceasta se realizeaza prin oferirea spre consumul pasari/papagalului dumneavoastra de seminte proaspete dar si prin un meniu variat de legume/fructe/substante minerale.
-Punerea la dispozitie de apa proaspata la discretie tot timpul.
Zilnic schimbati apa din recipient tot o data nu uitati sa dezinfectati recipientul si apa oferita spre consum sa fie din surse recomandate.
-Igienizarea custi - coliviei cat si schimbarea la timpul potrivit a astrenutului ecologic din acestea.
-Favorizarea creeri spatiului de manevra pentru pasarea/papagalul dumneavoastra pentru ca acestea sa nu se anchilozeze ( sa nu li se atrofieze muschi din lipsa de miscare ).
Acest lucru se poate realiza fie printro marime corespunzatoare a custi - coliviei, fie prin lasarea pasari/papagalului la zbor liber prin camera minim 5-10 min pe zi.
-Limitarea acesorilor din cusca - colivie in scopul evitari raniri pasari/papagalului in aceste acesori in timp ce zboara prin colivie.
-Oferirea acesorilor potrivite fiecarei speci in parte.
-Eviterea contactului fizic intre pasarea/papagalul dumneavoastra cu unele obiecte materiale din mediul ambient care ar putea provoca ranirea sau inbolnavirea-otravirea acestor pasari.
Acest lucru se face atunci cand pasarea este libera tot timpul (usa custi - coliviei este deschisa si pasarea papagalul intra si iese cand vrea ea, si consta prin ascunderea de pasare/papagal a anumitor substante, lucruri toxice pe care acestea le pot ingera dar si atentie sporita cand faceti mancare si aragazul merge sa nu zboare direct pe el (in timp pasarea/papagalul invata ce reprezinta focul si ea din propie initiativa nu se va apropia de acesta, fier de calcat...etc.
-Inchiderea cailor de acees (geamuri - usi) in timp ce pasarea este libera prin casa.
Tot in cazul celor liberi prin casa si care sunt la inceput deoarece dupa 3 ture dupa ce o pasare zboara pe geam si aveti norocul sa o recuperati ea invata si acest lucru si singura va evita sa iasa si pe geam afara (mai substineti ca pasarile sun proaste ?). Daca nu respectati penultima cerinta aveti toate sansele sa nu mai aveti de ce avea grija,"iar celor care spun ce daca zboara ca imi iau alta, si spun aceasta fara sa isi faca griji despre pasare/papagal si nici nu au de gand sa o recupereze; asa sa li se intample si lor in viata si atuni vor simti pe pielea lor,deoarece inseamna ca nu au suflet si acesti oameni numai fac umbra pamintului si nu merita sa aiba nimic in posesie" care va simtiti lasativa de meserie, care nu toata stima din partea mea.
-Nu in ultimul rand oferirea atentiei necesare unei bune dezvoltari mentale si pshiice a pasari - papagalului dumneavoastra.
Dupa cum vedeti este o lista destul de lunga de conditi care trebuie indeplinite pentru o crestere adecvata a unei pasari, a unui papagal.
Dar nu va speriati ca nu este asa greu dupa cum vi se pare ci din contra este un lucru foarte usor de facut daca aveti daruirea si pasiunea necesara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu